De Grote Migratie - alles wat je moet weten

Voor het eerst sinds ons bestaan gaan we onze technologie volledig herzien. De afgelopen jaren hadden we immers af en toe te kampen met technische issues die te wijten zijn aan een hostingplatform dat niet altijd voldeed aan de eisen van het moment. 

Daar brengen we binnenkort verandering in met een heuse verhuis! In de loop van april wordt jouw website en jouw mailbox* verhuisd naar een nieuw datacenter én op nieuwe servers geplaatst. 

Je website zal hierdoor een stuk sneller werken én bijvoorbeeld mailboxen worden een stuk groter*.

Uiteraard brengt deze verhuis wat veranderingen met zich mee, we willen echter benadrukken dat we ruim op voorhand de nodige gegevens én instructies bezorgen voor het vlot doen verlopen van deze verhuis. Mochten er toch problemen ontstaan, zorgen we er uiteraard voor dat we voor je klaarstaan. 

 

* Niet van toepassing indien je op dit moment gebruik maakt van Office365, Google Workspace of indien je geen mailbox bij ons afneemt. 

Verandert er voor mij iets?

Eerst en vooral willen we benadrukken dat we de maximale veranderingen doorvoeren met een minimum aan overlast. 

Ja, er verandert dus wel wat… Maar langs de andere kant zouden we deze veranderingen niet doorvoeren als we er niet 100% achter staan. 

In onderstaand overzicht geven we verduidelijking over wat er precies verandert. 

Je website

Verandert niet:

Verandert wél:

Je mailbox(en)

Let op: indien je gebruik maakt van Google Worspace of Office365, verandert er voor jou niets aan je mailboxen. 
Je krijgt van ons nog een bevestigingsmail in de loop van april waarin we bevestigen dat je géén veranderingen moet aanbrengen in je mailclient. 

Verandert niet:

Verandert wél:

Je hostingabonnement

Verandert wél:

Over deze prijsstijging

We hebben het de afgelopen jaren lang uitgesteld en geen enkele prijsverhoging moeten doorvoeren. Echter is ook voor ons alles duurder geworden. Enkele voorbeelden:

  • De prijs van domeinnamen is voor sommige extensies 300% duurder geworden
  • Door de stijgende energiekosten van afgelopen jaren is het huren van een server gemiddeld 50% duurder geworden.
  • De prijzen van licenties, beveiligingscertificaten, … zijn 20% gestegen

 

Al onze leveranciers hebben de afgelopen jaren hun prijzen minstens één keer verhoogd. Hierdoor werd het voor ons onhoudbaar om zelf geen prijsverhoging door te voeren. We hopen hiervoor op je begrip en staan uiteraard open om meer uitleg te geven indien je dat wenst.